Top

Toekenning KNVB Keurmerk voor Intermediairs

Afgelopen vrijdag heeft het bondsbestuur van de KNVB Pro Agent, vereniging voor intermediairs, officieel het keurmerk voor intermediairs toegekend.

Het keurmerk voor intermediairs vormt een waarborg voor een aantal belangrijke kwaliteitseisen voor Pro Agent. Zo worden intermediairs die lid zijn van de vereniging gedekt door een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en nemen ze deel aan de permanente educatie die wordt georganiseerd door Pro Agent. 

Het keurmerk voor intermediairs en vakbonden is geïntroduceerd in 2017 om de kwaliteit en betrouwbaarheid van intermediairs te stimuleren en zo spelers en clubs te beschermen. Ook is het een kwaliteitskenmerk voor organisaties die intermediairsdiensten aanbieden. “Door dit keurmerk weten spelers, clubs en trainers dat organisaties, zoals nu ook Pro Agent, staan voor een bepaalde kwaliteit en integriteit”, zegt Mark Boetekees, General Counsel bij de KNVB. “Omdat iedereen zich kan aanmelden als intermediair, is dat ook nodig. Uit het feit dat dit keurmerk is opgesteld met belangenorganisaties van spelers en zaakwaarnemers in Europa, blijkt hoe belangrijk het wordt gevonden.”

Pro Agent zal zich actief in gaan zetten om het belang van het werken met intermediairs die onder het keurmerk van Pro Agent vallen uit te dragen richting de verschillende partijen die actief zijn in het Nederlandse voetbal.

Pro Agent is ervan overtuigd dat het keurmerk de reputatie van intermediairs ten goede zal komen en moedigt alle in Nederland actieve intermediairs aan om zich bij ons aan te sluiten.

nh@brancomartins.com
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.