Top

EFAA meeting met de Europese Commissie

De internationale overkoepelende intermediairsorganisatie, the European Football Agents Association (EFAA) heeft een bijeenkomst geïnitieerd met de Europese Commissie aangaande de implementatie van de FIFA Regulations on Working with Intermediaries (RWI). Deze bijeenkomst heeft op 22 februari jl. plaatsgevonden in Brussel.

Het doel van de bijeenkomst was om informatie en ervaringen uit te wisselen betreffende de uitvoering van het FIFA-reglement over het werken met tussenpersonen (RWI), bijna één jaar nadat het reglement op 1 april 2015 is ingevoerd. In het bijzonder was de bijeenkomst gefocust om een beter begrip van relevante problemen te krijgen met betrekking tot de RWI in de EU.

De verschillende stakeholders die bij de meeting aanwezig waren (som ze op tussen haakjes) gaven aan dat ze een uniform kwaliteitskeurmerk voor spelersmakelaars in de Europese Unie toejuichen. Een dergelijk keurmerk zou de kwaliteit in de dienstverlening door agenten vergroten en het zou bijdragen aan efficiënt grensoverschrijdend werken voor de makelaars.

In de meeting heeft de Europese Commissie aangegeven te helpen bij het onderzoek om te komen tot een dergelijk certificaat. De volgende bijeenkomst staat gepland voor na de zomertransferwindow.

proagent
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.